Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem z jagód

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jagody 2 kg
cukier 1 kg
żelfix 2 op

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem z jagód

Jagody przebieramy, myjemy, osuszamy na sicie. Następnie przesypujemy je do garnka, dodajemy dżemiksy oraz cukier, zagotowujemy. Całość gotujemy 3 minuty. Następnie dżem przelewamy do wyparzonych słoików, zakręcamy. Słoiki stawiamy do góry dnem, aby się zawekowały.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak