Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dynia żółta gotowana

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 50 dag
mleko 1/4 szklanki
sól 1 szczypta
natka pietruszki 4 łyżki posiekanej
czosnek 1 ząbek
pieprz 1 szczypta
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Dynia żółta gotowana

Dynię umyć, wykrajać odpowiednią cząstkę, oczyścić z luźnego miąższu z pestkami, obrać. Oczyszczoną dynię pokrajać, włożyć do wrzącej wody z dodatkiem soli, mleka i posiekanego czosnku. Ugotować do miękkości. Tartą bułkę zrumienić na suchej patelni. Dynię odcedzić, wyłożyć na salaterkę, posypać tartą bułką i posiekaną pietruszką, oprószyć pieprzem. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakowita 12.07.2011 17:39
lubię dynię,ale jeszcze w takiej postaci nie próbowałam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak