Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z kalafiora

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kalafior 1 szt
kiełbasa cienka 1 pętko pojedyncze
koncentrat pomidorowy 4 łyżki
cebula 1 szt
koper świeży do smaku
ser żółty 15-20 dag
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z kalafiora

1. Kalafior gotujemy na półtwardo i kroimy na różyczki.
2. Kiełbaskę i cebulę podsmażamy.
3. Dodajemy koncentrat i przyprawy do kiełbaski.
4. Mieszamy kalafior, kiełbaskę i pół startego sera żółtego.
5. Przekładamy do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego i posypujemy pozostałym serem.
6. Zapiekamy w piekarniku w temp 200 stopni 35-40 min.
7. Można podać z ogórkiem małosolnym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 10.02.2015 15:34
Bardzo lubię takie zapiekanki
dorrota 11.01.2015 10:05
świetny przepis
Ela15 25.09.2014 13:05
super wygląda i pewnie tak smakuje
EmciaPichci 10.08.2014 19:34
pyszności :)
Milka100 25.06.2014 11:12
pyszności palce lizać
dianix 21.11.2012 22:21
nie robilam jeszcze
Dorian 07.09.2011 20:07
pysznie wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak