Sposób przygotowania

CIASTO: wszystkie składniki posiekać nożem, szybko zagnieść ciasto, zawinąć w folię spożywczą. Chłodzić w lodówce 30 minut. Foremki do babeczek dokładnie wysmarować masłem. Ciastem wylepić foremki. Piec 15 minut w temperaturze 180*C.

SAŁATKA: wszystkie składniki sałatki pokroić w drobną kostkę, wymieszać. Majonez wymieszać z jogurtem i przyprawami, dodać do sałatki, wymieszać.

Wystudzone babeczki napełniać sałatką. Dekorować orzechami włoskimi, pokrojonymi na ćwiartki. Posypać rzeżuchą.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    piękne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    wyglądają super
  • 1
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    bardzo elegancka przekaska :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    Koniecznie muszę wypróbować...ślicznie wyglądają i pewnie są bardzo smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Odkąd w sprzedaży są gotowe słone babeczki idę na łatwiznę:) -robię tylko nadzienie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    wyglądają bardzo apetycznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Polecam, a gotowe babeczki znacznie skracają czas przygotowania, choć ja jeszcze nigdy ich nie kupowałam.
  • 0
    original
    Opublikowano

    jozefinach

    Piękne.
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Jak zwykle u amemonka - estetycznie, kolorowo!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    zgadzam się estetycznie,kolorowo i do tego pysznie
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    fajny pomysł na party
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    u mnie zawsze na słodko ale twoje wyglądają super,może się skuszę
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    idealne na imprezkę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !