Sposób przygotowania

Rozgrzać oliwę, cebulę posiekaną w kostkę, zeszklić na wolnym ogniu. Dodać posiekany czosnek i chwilę poddusić. Dodać pomidory z puszki, bazylię i cukier, razem dusić, co jakiś czas mieszając.

Pokrojoną w kostkę marchewkę i pietruszkę ugotować w bulionie. Gdy warzywa będą miękkie, dodać pomidory. Doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem, dodać listki tymianku. Następnie zmiksować blenderem.

Włożyć do zupy mascarpone, wymieszać i podawać gorącą z dowolnym makaronem i posiekaną bazylią.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    pomidorowa to moja ulubiona:) takiej wersji nie jadłam ale makaronik znam i go lubię.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Pomidorowa w każdej postaci.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    fajny pomysł z tym serkiem
  • 3
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    najbardziej lubiana zupka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    m1monika

    pyszna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    monika154

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    świetna
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    fajny pomysł muszę wypróbować
  • 2
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    właśnie taką lubię :) fajnie podana zupa
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    podoba mi się ten makaron i zupka bardzo smaczna:)
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    chętnie taka skosztuję .
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    przepyszna zupa,uwielbiam pomidorówkę :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Granita

    piękny,soczysty ma kolor,więc na pewno jest rewelacyjna w smaku

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !