Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cebula faszerowana ryżem i jajami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 10 sztuk
ryż 15 dag
mleko 1 szklanka
tłuszcz 3 łyżki
jaja 3 sztuki
przyprawa do zup 1 łyżeczka
pieprz 1 szczypta
majeranek 1 łyżka
przecier pomidorowy 10 dag
mąka 1 łyżka
sól 1 szczypta
bulion warzywny 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Cebula faszerowana ryżem i jajami

Cebulę obrać, ściąć wierzchy , sparzyć wrzątkiem. Środki cebuli pokroić drobno .Ryż sparzyć wrzątkiem na sicie, a następnie zalać mlekiem i na sypko gotować. Część posiekanych środków cebuli przesmażyć; jaja ugotować na twardo, również posiekać i dodać do ostudzonego ryżu. Przygotowanym nadzieniem napełniać cebule, włożyć do rondla, podlać wywarem z warzyw i dusić do miękkości. Resztę tłuszczu zasmażyć z mąką, dodać przecier pomidorowy. Sosem zalać potrawę i podawać ją z ziemniakami. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak