Sposób przygotowania

Najpierw przygotować sos: Na oliwie smażymy przez 5 minut cały czas mieszając oczyszczony z łykowatych włókien i pokrojony w plasterki seler , posiekaną cebulę , marchewkę oraz czosnek . Następnie wlewamy bulion , pokrojone pomidory z puszki , przecier pomidorowy i doprowadzamy do wrzenia. Potem musimy zmniejszyć ogień , cały czas mieszamy i dusimy całość 30 minut pod przykryciem. W tym czasie robimy nadzienie : Na dużej patelni rozgrzać oliwę , włożyć do niej posiekaną cebulę i roztarty czosnek , smażymy do 5 minut. Potem dodajemy drobno pokrojony szpinak mieszamy i smażymy na dużym ogniu 2 minuty. Odstawiamy czekamy aż troszkę przestygnie i następnie mieszamy ze serem , doprawiamy gałką , pieprzem i solą . Sos miksujemy a potem łączymy z odsączonymi z oliwy pokrojonymi suszonymi pomidorami . Cannelloni krótko obgotować napełniamy farszem i układamy w formie wysmarowanym masłem naczyniu , polewamy sosem , posypujemy parmezanem i zapiekamy przez 30 minut w temp. 200 st.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !