Sposób przygotowania

Drożdże wymieszać z 2 łyżkami cukru i 2 łyżkami mąki, zostawić do wyrośnięcia. Musi podwoić swoją objętość. Mąkę wymieszać z cukrem, otrębami,solą, dodać margarynę, mleko, żółtka i zaczyn. Wyrobić gładkie ciasto, pozostawić pod ściereczką do wyrośnięcia. Rozwałkować, posmarować jabłkami, zwinąć, kroić na kawałki. Posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec w 180 stopniach ok 30 minut. Smacznego!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Z otrębami jeszcze nie robiłam - bardzo ciekawe
  • 2
    original
    Opublikowano

    Edyta31

    musi być smaczne!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    pyyszne :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Smakowite te bułeczki.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Pycha!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Allice

    smakowicie wyglądają :)
  • 1
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    mniam
  • 3
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Olaa

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    smaczne i zdrowe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknbozka

    mniam
  • 3
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    świetne
  • 0
    original
    Opublikowano

    monisia1977

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !