Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki szpinakowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

naleśniki 8
młody szpinak 25 dag
czosnek 2 ząbki
jajko
słodka śmietanka 4 łyżki
masło 1 łyżka
paluszki cielęce 8
ser żółty 25 dag
mleko 1,5 szkalnki
mąka 3 łyżki
masło 2 łyżki
sól
pieprz
Gałka muszkatołowa mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki szpinakowe

Umyty szpinak pokroić , do rondelka dać masło rozpuścić włożyć szpinak , rozgnieciony czosnek sól, pieprz i chwilkę musimy pogotować, potem wlewamy śmietankę , a jeśli jej nie mamy to dajmy mleko skondensowane , potem ubite jajko to wszystko dajemy do szpinaku i chwilę gotować mieszając , jeszcze dajmy połowę utartego sera do szpinaku, zrobione wcześniej naleśniki, na każdego z nich położyć farsz na farszu położyć po jednym paluszku i zwijać , każdy naleśnik przeciąć na 4 kawałki i ustawiamy pionowo w formie do pieczenia wysmarowanym masłem a następnie robimy sos: rozpuszczamy masło sypiemy mąką zasmażamy i dajemy jeszcze mleko tylko zimne cały czas mieszając jak będziemy wlewać .Sos doprawić gałką , solą pieprzem , sos powinien zacząć gęstnieć .Roladki zalać sosem i zapiekać w temp. 180 st na złoty kolor a 5 minut przed wyjęciem to posypmy pozostałym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 13.07.2013 11:28
ze szpinakiem moje ulubione
Kate131 24.03.2013 09:02
mniam, pyszne
Grazyna0211 20.01.2012 14:50
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak