Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka rybno-kaparowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

suchary 10 dag
sardela 4 filety
kapary 4 łyżki
pomidory 2 szt
ocet winny 1 łyżka
oliwki 5 szt
oliwa 4 łyżki
drobno posiekane zielone oliwk 4 łyżki
woda zimna 0,5 (przegotowana)
tuńczyk 20 (wędzony)

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka rybno-kaparowa

Suchary skrapiamy wodą wymieszana z łyżką octu, odciskamy i przekładamy do salaterki.Filety sardeli wymaczamy, odsączamy, kroimy i skrapiamy pozostałym octem. Tuńczyka kroimy na cienkie paseczki.Pomidory obieramy ze skórki i kroimy w ósemki. Pokrojone ryby, kapary,pomidory dodajemy do sucharów. Oliwę mieszamy z posiekanymi oliwkami i również dodajemy do sałatki. Delikatnie mieszamy. Dekorujemy całymi oliwkami. W razie potrzeby możemy doprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak