Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczki wieprzowe w cieście francuskim z pomidorami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwiczki wieprzowe 2
pomidory krojone w puszce
ciasto francuskie
bazylia
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
jajko
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczki wieprzowe w cieście francuskim z pomidorami

Polędwiczki umyć, osuszyć i oczyścić ze zbędnych błon. Na maśle z dodatkiem oleju podsmażyć z obu stron. Oprószyć solą i pieprzem (kolorowym i cytrynowym).
Ciasto (rozmrożone) przeciąć na pół. Oba kawałki z jednej strony posmarować pomidorami krojonymi, położyć na każdym polędwiczkę i posypać bazylią. Zwinąć. Ułożyć na papierze do pieczenia i posmarować rozmąconym jajkiem. Zapiec w 180stopniach ok pół h.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 17.03.2012 19:37
mniam
maryśka 30.09.2011 22:02
świetne
maryśka 30.09.2011 22:02
świetne
Katarzyna/kate1980 12.07.2011 22:29
ciekawy pomysł
Wacław 11.07.2011 09:13
bardzo apetyczne,fajny przepis
evita0007 10.07.2011 17:16
o jeny jakie pyszności :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak