Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śliwki pod pierzynką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śliwki ok 10 sztuk
mąka
cukier
Cukier z cynamonem do ciast i deserów Prymat
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Śliwki pod pierzynką

Foremkę wysmarować masłem. Śliwki umyć i usunąć z nich pestki, przekroić na ćwiartki i ułożyć w foremce.
Kruszonka: 70g masła, ok 60g cukru i 150g mąki. Wszystko dokładnie połączyć. Ciasto zawinąć w folię i schłodzić kilka min.
Owoce posypać cukrem cynamonowym i mąką. Porwać nad nimi ciasto. Zapiec w 180stopniach.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 05.05.2012 19:30
fajny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak