Sposób przygotowania

1. Biszkopt przekroić na dwie części (tak, aby powstały dwa cieńsze krążki).
2. 700 ml mleka zagotować. Resztę mleka wymieszać z budyniami, kawą i cukrem. Rozpuszczone w mleku budynie wlać do gotującego się mleka. Wymieszać. Ostudzić.
3. Margarynę utrzeć mikserem. Do margaryny dodawać po łyżce gotowego, zimnego budyniu, cały czas miksując.
4. Biszkopty przełożyć masą budyniową (3).
5. Ubić kremówkę. Dodać rozpuszczoną żelatynę. Zmiksować.
6. Górę tortu posmarować bitą śmietaną. Na wierzch ciasta położyć delicję, całość ozdobić śmietaną za pomocą szprycy. Ciasto można również ozdobić chrupkami czekoladowymi.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Aż ślinka cieknie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !