Sposób przygotowania

Masło i wodę zagotować. Gdy będzie już się gotować dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, i mieszać cały czas. Gdy zaczną pojawiać się oznaki wrzenia ciasta. Zdjąć z ognia i odstawić na kilka minut do ostygnięcia. Dodać do zimnej masy jajka. Mieszać do uzyskania ciasta. Gdy będzie dobre formułować na brytfannie ptysie. Zapiec w piekarniku w 180 st. przez ok. 30 minut,
KREM:
Z 400 ml odlewamy pół szklanki i rozmieszamy w tej szklance budyń. Resztę mleka gotujemy. Gdy już ugotujemy dodajemy do niego mleko z budyniem. Gdy się ugotuje pozostaw do wystygnięcia. Gdy będzie zimna masa zmiksować ją z masłem. Na każde jedno ciasto nakładamy szprycą ładnie kremu i przykrywamy drugim ciastkiem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    wspaniale
  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    świetne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    i nie dla btych, co są na diecie... ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    Kate131

    śliczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    pyszności

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !