Sposób przygotowania

Upiec biszkopt z 5 jajek - standardowo wykonać . Po upieczeniu ostudzić. Na biszkopt wykładamy wykonaną masę budyniową: do 1.5 szklanki mleka dodajemy 0,5 szklanki cukru, łyżkę mąki ziemniaczanej i łyżkę mąki pszennej oraz 4 żółtka.wymieszać i zagotować. Tak przygotowany i wystudzony budyń ucieramy z kostką masła.Po utarciu wykładamy na biszkopt, a na krem wykładamy herbatniki szkolne i smarujemy ciepłym karmelem z puszki ( gotowane przez 2 godziny zagęszczone mleko słodzone).Ciepły karmel przykrywamy herbatnikami. Następnie przygotowujemy masę ze śmietany: 0,5 litra śmietany 30% łaciatej z kartonu ubić z 2 łyżkami cukru pudru i 2 śmietanami typu śnieżka w proszku. Na końcu dodać gęstniejącą galaretkę pomarańczową ( rozpuszczoną w 1 szklance wody). Tak przygotowaną masę śmietanową wykładamy na herbatniki i posypujemy tartą czekoladą.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !