Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernik ucierany

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 0,5 sztuki
cukier puder 1,5 szklanki
jaja 5 sztuk
mąka pszenna 0.5 kg
miód 1 słoiczek
śmietana 1 szklanka
bakalie 10 dkg
dżem truskawkowy 1 sztuka
powidła śliwkowe (węgierkowe) 1 sztuka
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczki
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik ucierany

Utrzeć margarynę z cukrem pudrem, dodawać po jednym żółtku i miód. W trakcie ucierania wlewać delikatnie ubite białka. Dodać następnie 2 przyprawy do piernika, mąkę, sodę oczyszczoną, śmietanę i oprószone mąką bakalie. Ciasta podzielić na 3 równe blachy i piec. Po upieczeniu przełożyć raz powidłem śliwkowym i raz dżemem truskawkowym. Można polać polewą czekoladową. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak