Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sernik pomarańczowo-melonowy na zimno

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serek homogenizowamy waniliowy 700 gram
pomarańcza bez skórki 1 duża sztuka
galaretka agrestowa 1 opakowanie
melon 1/2 średniego
brzoskwinie 2-3
biszkopty okrągłe
Żelatyna wieprzowa Prymat
sok pomarańczowy 1 (świeżo wyciśnięty)

Przepis i sposób przygotowania na: sernik pomarańczowo-melonowy na zimno

Zaczynamy od wyciśnięcia soku pomarańczowego i rozpuszczenia w nim żelatyny (lekko go podgrzewamy nie gotujemy). Następnie rozpuszczamy galaretkę agrestową w połowie zalecanej na opakowaniu ilości wody.
Gdy zacznie tężeć blenderem miksujemy pomarańcze i serek, wlewamy sok z żelatyną. Tortownicę wykładamy pergaminem i możemy wyłożyć biszkoptami. Wylewamy tężejącą masę. Układamy melona i brzoskwinie. Wstawiamy do lodówki, gdy stężeje zalewamy galaretką agrestową.
Sernik można przygotować w pucharkach.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 21.08.2013 13:57
uwielbiam serniki a ten to ślinka leci na samo czytanie przepisu
adam1f 04.09.2011 00:19
pycha
eli82 24.07.2011 09:34
super, musi być pyszny
wiola28a 10.07.2011 14:17
super
Yvonne 10.07.2011 14:02
bardzo zachęcający przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak