Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kalarepkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula biała 1 szt.
kalarepka 2 (łącznie ok. 400g)
czosnek ząbki 1
marchewka 1 szt.
ziemniak 1 szt.
olej do smażenia
boczek wędzony 50 g
woda 750 ml
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kalarepkowa

Na oleju podsmażyć posiekaną cebulkę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodać boczek. Po chwili wrzucić kostki kalarepki, ziemniaka i plasterki marchwi. Zalać wodą. Gotować przez ok. 40 min (aż warzywa będą miękkie), doprawić solą, pieprzem.
Można zabielić śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 17.10.2010 00:28
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak