Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grochowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

groch 45 dag
bulion 1,5 l
żółtko jajek 3 szt
masło 1 łyżka
śmietana 0,5 szk
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grochowa

Groch namoczyć w letniej wodzie i odstawić na 2 godziny. Ugotować w tej samej wodzie, odcedzić i przetrzeć przez sitko. Dodać gorący bulion, zagotować. Żółtka wymieszać ze śmietaną i dwoma łyżkami bulionu, wlać do zupy. Dodać masło oraz doprawić do smaku solą. Przed podaniem posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 08.10.2013 15:04
Mam ochotę na taką grochówkę
caralajna 10.09.2013 07:38
dawno nie jadlam
dorotka0000025 16.02.2013 13:10
lubie
barbara11561 07.11.2012 11:31
lubię grochówkę na wędzonce:)
alaaa 07.03.2012 11:00
żółtek do grochówki jeszcze nie dodawałam,,
bernadetta2 26.07.2011 10:04
ciekawe
Ania67 11.07.2011 23:50
przepadam za nią
Mateusz/matikor 10.07.2011 12:30
dobra grochówa nie jest zła
Mateusz/matikor 10.07.2011 12:30
dobra grochówa nie jest zła

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak