Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos boloński

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidory 1 kg
cebula
marchewka
seler 1/2 szt.
ząbki czosnku 4 szt.
rozmaryn 1 gałązka
szałwia 1 gałązka
tymianek 1 gałązka
mięso mielone 25 g
sól
pieprz
oliwa 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Sos boloński

Marchewkę i seler pokroić w małą kostkę. Cebulę i czosnek posiekać. Pomidory pokroić i poddusić. Mięso podsmażyć na oleju, dodać cebulę, czosnek oraz warzywa. Smażyć 10 minut. Dodać poduszone pomidory wraz z sosem, dodać listki świeżych ziół, dusić jeszcze 15 minut. Gotowy sos podawać z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak