Sposób przygotowania

Kurki dokładnie oczyścić z resztek ściółki, opłukać z resztek piasku, zawsze się trochę znajdzie między blaszkami. Rozgrzać łyżkę oliwy na patelni, dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę i kurki, większe przekroiłam na mniejsze kawałki i smażyłam 4 minuty. Oprószyłam 2 łyżeczkami mąki kukurydzianej, wymieszałam i zalałam 500 ml wrzącej wody wymieszanej z bulionem drobiowym, przemieszałam, wlałam całość do garnka, dolałam jeszcze 250 ml wody i gotowałam jeszcze chwilkę, wtedy dodałam mozzarelle pokrojoną w plasterki, szklankę soku marchwiowego (TEN POMYSŁ ZACZERPNĘŁAM OD PYZY - Izabelli Kulińskiej) i doprawiłam solą i pieprzem, Chwilę jeszcze podgrzałam, przelałam do miseczek i ozdobiłam świeżą bazylią.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    suzana

    pięknie wygląda i musi super smakować:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    mam nadzieję, Jolu, że zupa z sokiem smakowała :-)
  • 4
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    bardzo smakowała, mam nadzieje, że nie gniewasz się za użycie Twojego pomysłu sokowego?
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Janek1

    pyyyyyyycha
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Pola2

    rewelacja
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    bejciu24

    Poprosze porcyjkę
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    rewelacyjna
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    rewelacyjna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !