Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane kalarepki

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kalarepka młoda 6
mięso mielone 20 dag
papryka 1
cebula biała 1
margaryna 2 łyżki
jajko 1
woda 3 szklanki
kostki rosołowe 3 szt
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane kalarepki

Kalarepy obieramy, ścinamy lekko górę oraz delikatnie dół (tak aby prosto stały), za pomocą noża i łyżki wydrążamy wnętrze kalarepek. Paprykę, cebulę oraz miąższ wyjęty z 3 kalarep kroimy w kostkę, a następnie przesmażamy na patelni z dodatkiem margaryny, soli pieprzu. Kiedy warzywa się lekko zrumienią dodajemy mięso i smażymy jeszcze 5 minut. Kiedy farsz przestygnie, to wbijamy do niego jajko, dokładnie mieszamy, doprawiamy i nakładamy do kalarepek. Do naczynia żaroodpornego wlewamy wodę i wrzucamy kostki rosołowe, układamy kalarepy i przykrywamy. Pieczemy w piekarniku ok. 50 minut w temp. 180*

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela/bella81 03.06.2012 21:33
warte wypróbowania :)
pacpaw 25.09.2011 20:58
a ja niestety jeszcze nie jadłem :/
Babciagramolka 11.07.2011 08:10
Wspaniałe - uwielbiam
agnieszka137 10.07.2011 22:44
bardzo apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak