Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

DOMOWE PIEROŻKI Z MIĘSEM

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 50 dkg
woda 220 ml
żółtko surowe 1 szt
sól
masło 1 łyzeczka
mięso
włoszczyzna
sól
Pieprz biały mielony Prymat
jajko

Przepis i sposób przygotowania na: DOMOWE PIEROŻKI Z MIĘSEM

Ciasto:
Mąkę, sól, masło i żółtko zagnieśc na gladkie ciasto i cały czas mieszając, wlewać powoli ciepłą wodę. rozwałkować na stolnicy posypanej mąką.
szklanka powycinac kółka i nakładać łyżeczką farsz. Dokładnie sklejać.
Pierogi gotować w osolonej wodzie z dodatkiem oleju.

Farsz:
mięso ugotowac z wloszczyzna,wszystko zmielic. Wymieszać z surowym jajkiem.Przyprawic.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eli82 14.07.2011 15:26
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak