Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z młodej kapusty

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1
marchewki 2
seler nać
koperek
śmietana 30% 3/4 szklanki
mąka 2 łyżki
przyprawy
szczypior
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z młodej kapusty

Kapuste drobno szatkujemy, zalewamy wodą i obgotowujemy. Następnie kapuste odcedzamy i zalewamy 3 szklankami zimnej wody, dodajemy pokrojone w plastry marchewki, liscie laurowe, ziele angielskie, kucharka uniwersalnego, pieprz i odrobine soli - gotujemy. gdy marchewki są miekkie dodajemy posiekany koperek oraz całe liście selera, gałązke natki pietruszki oraz grubo posiekany (ok 2cm) szczypior. Śmietanę mieszamy z mąką i dodajemy do kapusty - gotujemy jeszcze 3-5 minut i podajemy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justa32 30.08.2011 12:23
uwielbiam taką
Mati13 18.07.2011 12:19
smaczna:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak