Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalafiorowa zupa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 0.5
ziemniaki 5 sztuk
marchewka 1
natka pietruszki
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Kalafiorowa zupa

Ziemniaki obieramy, kroimy w kostke, zalewamy wodą i solimy - gotujemy. Następnie wrzucamy pokrojoną w plasterki marchewke oraz podzielonego na rożyczki kalafiora. Na koniec, kiedy warzywa są miękkie dodajemy posiekaną natkę pietruszki, wrzucamy kostkę i doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Można dodać śmietanę, ale jeżeli ktoś woli bardziej dietetyczną wersję to bez śmietany smakuje równie dobrze

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

karolina1869 21.04.2012 09:13
lubie taką
Betka 20.04.2012 08:26
mniammniam;))
Mysiunia 20.03.2012 10:32
ja sadzę swój kalafior i kiedy jest sezon i nie można go przejeść to obgotowuje delikatnie, a następnie mrożę - w zimie jak świeży :)
IZABELA29 20.03.2012 08:06
taka zupke uwielbiam szkoda,że w sezonie zimowym ten kalafior taki drogi
Magdalena/26Mooi 14.09.2011 19:32
dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak