Sposób przygotowania

Większe kurki przekroić na pół mniejsze użyć w całości. Kiełbasę pokroić wzdłuż, a następnie w kostkę, cebulę pokroić w małą kostkę, wszystko wrzucić na gorącą oliwę, dusić niezbyt długo, gdyż kurki podczas długiej obróbki termicznej twardnieją. Dodać jajka, wymieszać, jajka muszą sie lekko ściąć, na końcu doprawić solą i pieprzem, jeszcze raz zamieszać i wyłożyć na talerz, podawać z chlebem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    wczoraj robiłam i jadłam:))) pyszota...jednak nie dodaje wędlin do jajecznicy...
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    z kurkami - pycha! - moja ulubiona!
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Janek1

    muszę iść do lasu
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Pola2

    pycha!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !