Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe chili

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udziec z indyka 1,3 kg
pomidory krojone z puszki 1 op
papryczki chili 6 szt
bulion 150 ml
kukurydza w puszce 1 op
fasola czerwona z puszki 1 op
olej do smażenia
sól do smaku
papryka 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe chili

Mięso opłukać, osuszyć, zdjąć skórkę, wyciąć kości. Pokroić w małą kostkę. W rondlu rozgrzać olej i na nim porcjami smażyć mięso na złoty kolor. Oprószyć je solą. Opłukać papryczki chili. Część zostawić do dekoracji a część dodać do mięsa. Wlać bulion, dodać kukurydzę i fasolkę, doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 15.04.2013 00:22
super danie
berys18 11.12.2012 17:22
fajny pomysł
Ewelina38 05.02.2012 12:20
świetne danie :)
kasienka23 02.11.2011 21:34
uwielbiam wszystko co drobiowe
Małgorzata113 10.07.2011 09:16
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak