Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z jagodami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 200 gram
drożdże 15 gram
mleko ciepłe 1 szklanka
cukier waniliowy 1 łyżeczka
cukier do drożdż 1 łyżka
cukier (ciasto) 1/2 szklanki
olej do smażenia 4 łyzki
jagody 2 w syropie (odcedzone)
cukier puder 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z jagodami

1.Drożdże zasypujemy łyżka cukru, dodajemy łyżkę mleka - rozpuszczamy
2. dodajemy do miski mąkę, cukier, cukier waniliowy - mieszamy,
3.dodajemy nasze rozpuszczone drożdże,letnie mleko - mieszamy
4.odstawiamy na około 60 minut do wyrośnięcia w ciepłe miejsce, pod przykryciem
5.Gdy nam ciasto wyrośnie dodajemy nasze jagody ( odcedzone)
delikatnie mieszamy i odstawiamy na 5 minut
6.po tym czasie smażymy na oleju porcjami - na wolnym ogniu ( jagody mogą się przypalać)
Smacznego ;-)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 26.01.2014 22:15
gdy tylko się zaczną jagody to zrobię sobie takie
eeee 25.06.2012 22:31
uwielbiam
cooleczka 16.03.2012 15:07
świetny pomysł :)
ZEWA 19.08.2011 17:17
ale pyszności
Justa32 11.08.2011 18:17
pycha
czekoladka_m 09.08.2011 19:09
Z jagodami, pychota! Dobrze, że mam kilka słoiczków zaprawionych!!
anemon 07.08.2011 20:45
Jaka szkoda, że nie mam jagód.
tatiana2 03.08.2011 12:16
Mam dużo jagód i właśnie myślałam do czego by je zużyć. Podsunęlaś mi fajny pomysł :)
Agiatis 10.07.2011 12:33
Dziękuję:) mój kochany niejadek wcinał - to dla nas duży sukces:)
ben-ka 10.07.2011 10:50
Muszą być pyszne,zjadłabym teraz takiego racuszka:)
Małgorzata113 10.07.2011 09:16
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak