Sposób przygotowania

1.Drożdże zasypujemy łyżka cukru, dodajemy łyżkę mleka - rozpuszczamy
2. dodajemy do miski mąkę, cukier, cukier waniliowy - mieszamy,
3.dodajemy nasze rozpuszczone drożdże,letnie mleko - mieszamy
4.odstawiamy na około 60 minut do wyrośnięcia w ciepłe miejsce, pod przykryciem
5.Gdy nam ciasto wyrośnie dodajemy nasze jagody ( odcedzone)
delikatnie mieszamy i odstawiamy na 5 minut
6.po tym czasie smażymy na oleju porcjami - na wolnym ogniu ( jagody mogą się przypalać)
Smacznego ;-)

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Muszą być pyszne,zjadłabym teraz takiego racuszka:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Agiatis

    Dziękuję:) mój kochany niejadek wcinał - to dla nas duży sukces:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    tatiana2

    Mam dużo jagód i właśnie myślałam do czego by je zużyć. Podsunęlaś mi fajny pomysł :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Jaka szkoda, że nie mam jagód.
  • 2
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Z jagodami, pychota! Dobrze, że mam kilka słoiczków zaprawionych!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justa32

    pycha
  • 2
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    ale pyszności
  • 2
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    świetny pomysł :)
  • 1
    img_2131687142106
    Opublikowano

    eeee

    uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    gdy tylko się zaczną jagody to zrobię sobie takie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !