Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos winegret balsamiczny

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

musztarda dijon 1/2 łyżeczki
ocet balsamiczny 1 łyżka
sól do smaku
olej sojowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos winegret balsamiczny

Musztardę łączymy z octem oraz olejem i dokładnie mieszamy. Dodajemy jeszcze sól i pieprz do smaku i gotowe. Można jeszcze dodać dowolną zieleninę np. koperek. Takim sosem możemy polać naszą ulubioną sałatkę. Sos wydobędzie z jej nowy smak.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 13.07.2011 20:28
ja ją wykorzystuję głównie do sosów i marynat. Jest naprawdę ostra także niewiele trzeba i nadaje pożądanego smaku.
Jolanta_P-S 13.07.2011 19:59
Ostatnio miałam tę musztardę w Lidlu i zastanawiałam się nad kupnem.
Kopiko1983 11.07.2011 21:15
PYCHA!!!
caroline1983 10.07.2011 23:34
najprostszy dodatek do sałaty :)
Gabriela7 10.07.2011 08:09
szybko i smacznie
iwa643 10.07.2011 07:39
lubie taki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak