Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pudding studencki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułka 3 sztuki
cukier 8 łyżek
masło 150 gram
rodzynki 50 gram
mleko 3/4 litra
żółtko jajek 8 sztuk
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
białko 6 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Pudding studencki

Bułki namoczyć w mleku, wycisnąć, przetrzeć przez sito, wymieszać z masłem i zagotować z mlekiem. Po wystygnięciu wymieszać z żółtkami, ubitymi białkami, cukrem, migdałami, rodzynkami. Włożyć do wysmarowanej masłem i posypanej tartą bułką formy i gotować na parze przez 1 godzinę.SMACZNEGO!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 14.04.2012 08:32
takiego nie robiłem nigdy
Justyna Jussstiii 21.10.2011 08:44
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak