Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wywar rybny

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryba
por
cebule 2 szt.
pietruszka
seler naciowy
wino białe wytrawne 2 szkl.
Pieprz biały mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Liść laurowy suszony Prymat
natka 4 gałązki
koperek 4 gałązki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Wywar rybny

Warzywa pokroić w kostkę. Podsmażyć na rozgrzanym oleju. Ze łba usunąć skrzela. Razem z mięsem i dodatkami opłukać. Dodać do warzyw. Zalać winem i 1,5 litra zimnej wody. Natkę i koperek związać nicią. Razem z przyprawami wrzucić do zupy. Posolić. Doprowadzić do wrzenia. Wywar gotować 30 minut. Przecedzić przez sito. Wywar nadaje się do galaret rybnych, duszonych i pieczonych ryb, rybnych sosów i zup.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia47-47 09.07.2011 19:31
super
pioge7 09.07.2011 19:24
musi być dobry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak