Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tiramisu z gruszką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cytryna 1/2 szt.
gruszka 2 szt.
Goździki całe Prymat 2 szt.
wino czerwone wytrawne 200 ml.
cukier 7 dag
cynamon 1 laska
twaróg 40 dag
serek mascarpone 10 dag
cukier waniliowy
Biszkopty 8 dag
wino białe 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Tiramisu z gruszką

1. Połówkę cytryny obierz ze skórki , wyciśnij sok. Gruszki obrać, przekroić wzdłuż na pół, usunąć środki z pestkami. W garnku zagotuj półwytrawne wino z dodatkiem 2 dag cukru, gożdzików, cynamonu oraz soku i skórki cytrynowej. Włóż połówki gruszek i gotuj 10 min. Po zdjęciu z ognia, wystudź w winie.
2. Przygotuj krem: mascarpone utrzyj z twarogiem na gładko. dodaj 40 ml wina białego oraz 5 dag cukru i cukier waniliowy. Dobrze wymieszaj.
3. Biszkopty połam na duże kawałki. ciastka skrop resztą wina białego. Przygotowany krem nałóż do 2 szklaneczek albo dużych pucharków. W masę powtykaj kawałki ciastek. Zimne gruszki ostrożnie wyjmij z wina, dobrze odsącz. Włóż do szklaneczek z kremem. Przed podaniem deser dobrze schłodź.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 22.02.2014 08:39
pyszności !!!
Katarzyna59 13.06.2013 07:24
bardzo smaczne
gosia47-47 09.07.2011 19:32
mniam
pioge7 09.07.2011 19:25
ekstra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak