Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tęczowy puchar

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko skondensowane 1 puszka
galaretka truskawkowa 1 opakowanie
galaretka kiwi 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Tęczowy puchar

Pyszny deser, akurat na upalne dni :)
Nie jest skomplikowany a wymaga jedynie cierpliwości.

w rondelkach rozpuszczamy galaretki w połowie zalecanej ilości wody.
Odstawiamy do ostudzenia.
mleko skondensowane ubijamy na piankę.
Taką Piankę rodzielamy na 2 miseczki i do każdej dodajemy kilka łyżeczek galaretki wcześniej rozpuszczonej.
Do pucharków nakładamy po 1-2 łyżeczki galaretki 1 koloru i odstawiamy do lodówki na kilka minut, następnie na stężałą galaretkę kładziemy warstwę pianki.
Znowu wkładamy do lodówki, i tak aż do wyczerpania pianki i galaretki.
Deser wygląda bardzo efektownie! :)
Można też zmodyfikować skład i zamiast pianki z mleka skondensowanego dodać bitą śmietanę + kilka łyżeczek galaretki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 20.03.2013 08:44
często taki deser robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak