Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miodny kurak

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z kurczaka 4 sztuki
miód prawdziwy 3 łyżeczki
Pieprz ziołowy mielony Prymat kilka szczypt
musztarda ziarnista 5 łyżeczek
oregano kilka szczypt

Przepis i sposób przygotowania na: Miodny kurak

W dużej misce mieszamy około 5 łyżeczek musztardy ziarnistej lub sarepskiej i około 3 łyżeczki miodu (prawdziwego!). Ilość musztardy i miodu można dostosować do swoich upodobań :) ja mieszając taką zaprawę znaczną część po prostu zjadam przy ciągłym próbowaniu :D

odstawiamy zaprawę na kilka chwil aby wszystko się \"przegryzło\".
następnie wrzucamy do tego filety s kurczaka (wcześniej oczyszczone) i odstawiamy (najlepiej na noc!) do lodówki.

Tak przygotowanego kurczaka z powodzeniem możemy opiekać na grillu lub w naczyniu żaroodpornym, w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 20.03.2013 08:44
bardzo fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak