Sposób przygotowania

W dużej misce mieszamy około 5 łyżeczek musztardy ziarnistej lub sarepskiej i około 3 łyżeczki miodu (prawdziwego!). Ilość musztardy i miodu można dostosować do swoich upodobań :) ja mieszając taką zaprawę znaczną część po prostu zjadam przy ciągłym próbowaniu :D

odstawiamy zaprawę na kilka chwil aby wszystko się \"przegryzło\".
następnie wrzucamy do tego filety s kurczaka (wcześniej oczyszczone) i odstawiamy (najlepiej na noc!) do lodówki.

Tak przygotowanego kurczaka z powodzeniem możemy opiekać na grillu lub w naczyniu żaroodpornym, w piekarniku.

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    bardzo fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !