Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kremowy szpiank

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szpinak świeży lub mrożony 1 opakowanie
śmietana 18 proc 1 opakowanie
cebula biała 2 sztuki
czosnek 2 ząbki
ser topiony 1 opakowanie
słonecznik łuskany 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Kremowy szpiank

Na maśle podsmażamy pokrojoną cebulkę oraz czosnek, uważać trzeba aby się nie przypalił.
Dodajemy zamrożony szpinak (ja preferuję mrożono - rozdrobniony) i zmniejszamy nieco ogień aby szpinak się rozmroził a cebula nie przypaliła.
Gdy szpinak się rozmrozi i podgrzeje dodajemy śmietankę 18% (słodką do zup).
po chwili dodajemy rozdrobiony serek topiony (najlepiej kremowy, śmietankowy).
Dusimy wszystko przez około 10 minut.
Dodajemy słonecznik, który wcześniej uprażyliśmy na patelni - według własnych preferencji :)

oczywiście doprawiamy do smaku solą i pieprzem i ewentualnie czosnkiem granulowanym.



tak przygotowany szpinak jest świetnym dodatkiem do makaronów lub kurczaka.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 20.03.2013 08:46
lubię taki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak