Sposób przygotowania

Na maśle podsmażamy pokrojoną cebulkę oraz czosnek, uważać trzeba aby się nie przypalił.
Dodajemy zamrożony szpinak (ja preferuję mrożono - rozdrobniony) i zmniejszamy nieco ogień aby szpinak się rozmroził a cebula nie przypaliła.
Gdy szpinak się rozmrozi i podgrzeje dodajemy śmietankę 18% (słodką do zup).
po chwili dodajemy rozdrobiony serek topiony (najlepiej kremowy, śmietankowy).
Dusimy wszystko przez około 10 minut.
Dodajemy słonecznik, który wcześniej uprażyliśmy na patelni - według własnych preferencji :)

oczywiście doprawiamy do smaku solą i pieprzem i ewentualnie czosnkiem granulowanym.



tak przygotowany szpinak jest świetnym dodatkiem do makaronów lub kurczaka.

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    lubię taki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !