Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Alberty

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 25 dag
mąka ziemniaczana 6 dag
masło 5 dag
cukier 12 dag
jajko 1 sztuka
wanilia
śmietana 1/8 litra
proszek spulchniający 1/3 paczki
masło do formy 2 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Alberty

jaja rozmącić ze śmietaną.masło posiekać z przesianą mąką zmieszaną z proszkiem, dodać reztę składników, zagnieść ciasto. zostawić przykryte w chłodnym miejscu. wywałkować inakłuć w wielu miejscach. upiec na złoty kolor w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak