Sposób przygotowania

Do garnka wlewamy litr wody solimy i gotujemy. Gdy woda się zagotuje wkładamy golonkę, oczko wołowe i ząbek czosnku, gotujemy około 20 minut. Następnie dodajemy młodą marchew, cebulę, i pokrojone buraczki. Zakwaszamy wszystko sokiem z cytryny. Bób gotujemy osobno w lekko osolonej wodzie, gdy się ugotuje ściągamy skórkę a ziarnka wrzucamy do zupki. Botwinkę siekamy i również dodajemy wraz z pokrojoną kiełbasą. Jajka gotujemy na twardo i kroimy na ćwiartki zalewamy ciepłą zupą buraczaną. Smacznego. Samo zdrowie!

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    Lubię taką zupę...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !