Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drozdżowe ciasto ze sliwkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 60 gram
drożdże 10 gram
mleko 1 szklanka
jajko 4 sztuki
cukier 0.5 szklanki
margaryna 100 gram
śliwki ok 20 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Drozdżowe ciasto ze sliwkami

Mleko gotujemy , przestudzamy. W połowie rozpuszczamy drozdże z cukrem. Makę przesiewamy, do niej dodajemy pozostały cukier, mleko, jajka, i drozdże, wyrabiamy ciasto. , odstawiamy na 30 minut do wyrosniecia. . Śliwki kroimy na ćwiartki. Ciasto wałkujemy, na wiezku układamy sliwki. pieczemy 55 minut w 180 stopniach

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 21.07.2012 10:10
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak