Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

omlet japonski

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
sos sojowy 1 lyzeczka
bulion 4 łyzki
cukier 4 lyzki
sól
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: omlet japonski

w bulionie rozspuscic sol,cukier,sos sojowy,dodac roztrzepane jaja,wymieszac.rozgrzac patelnie,posmarowac cienko tluszczem.wlac cieka warstwe masy jajecznej i smazyc na lekko zlocisty kolor.zwinac omlet w plaski rulon a na odslonieta czesc patelni wlac nastepna warstwe masy jajecznej.po scieciu drugiej warstwy rozwinac na niej poprzedni rulon i zwinac oba razem.omlet powstaje z kilku warstw zwinietych razem,po wystygnieciu omlet kroi sie na trzy centymetrowe kawalki i podaje sie z sosami i salatka

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena1110 10.07.2011 08:25
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak