Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w cieście

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety rybne 1 kg
olej do smażenia 8 szkl.
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
mąka 3 szkl.
sól
pieprz
woda gazowana 1 (zimna)

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w cieście

1. Rozgrzej olej w garnku do temp. 190 stopni. wymieszaj w miseczce łyżeczkę soli i połowę papryki.
2. Filety rybne opłucz, osuszcz, pokrój w paski.
3. Wymieszaj mąkę z pozostałą papryką, 3 łyżeczki soli iłyżeczkę pieprzu. Dodaj wodę mineralną, wymieszaj, aż powstanie gładkie ciasto.
4. Kawałki ryby zanurzaj w cieście i smaż na złoto (3-4 min.). Osącz z tłuszczu na papierowym ręczniku, oprósz solą paprykową z miseczki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresa18 29.11.2013 20:34
smaczna w tym wydaniu
kate.500 28.03.2013 19:40
smaczna rybka
ankaryba 04.05.2012 21:45
świetna
Marlena/Kinia 07.02.2012 13:05
super pomysł, pyszna rybka
anja3107 18.10.2011 17:06
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak