Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wywar drobiowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

drób 1,5 kg
żołądki drobiowe 2 szt.
marchewki 3 szt.
seler naciowy 1 łodyga
por
cebule 2 szt.
wino białe wytrawne 1/2 szkl.
Ziele angielskie mielone Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
natka pietruszki 1 pęczek
sól
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Wywar drobiowy

Na 1,5 litra wywaru. Części drobiu podsmażyć na oleju. Warzywa pokroić w kostkę. Dodać do mięsa. Zalać winem i 2,5 litra zimnej wody. Zagotować. Posolić. Wywar gotować ok. 2 godziny, w połowi gotowania dodać przyprawy i natkę. Wywar nadaje się do zup, sosów, podlewania drobiu w czasie pieczenie lub duszenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak