Sposób przygotowania

Miękkie masło dokładnie miksujemy, następnie wolnym strumieniem wlewamy olej i dalej cały czas mieszamy, dodajemy cukier oraz jajka. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, sodą oraz kakaem, kiedy masło z pozostałymi składnikami jest dokładnie zmiksowane to wsypujemy połowę mąki (miksujemy), dodajemy całą śmietankę, a następnie dodajemy pozostałą część mąki. Cukinie obieramy i ucieramy na tarce o grubych oczkach, potrzebne nam tyle ile zmieści się ściśle ułożona w 2 szklankach, następnie ją odciskamy i dodajemy do zmiksowanego ciasta i mieszamy łyżką, na koniec dodajemy wiórki z utartej czekolady i ponownie mieszamy. Wykładamy na dużą blaszkę, którą wcześniej smarujemy margaryną lub wykładamy pergaminem. Ciasto pieczemy w temperaturze 180* przez ok 45 minut (po tym czasie wbijamy wykałaczkę, jeśli ciasto sie obiera należy jeszcze chwilę potrzymać w piekarniku). Ciasto jest bardzo wilgne i ma smaczny czekoladowy aromat.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    pomysłowe
  • 3
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Ciekawy pomysł!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    interesujące ciasto
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    chętnie wypróbuję przepis:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Zaskakujący przepis. Jestem ciekawa jak smakuje.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    ciekawe
  • 2
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    pyszne;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena/26Mooi

    oryginalne ciacho
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Kolejny sposób na cukinię.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Lotar

    Bardzo lubię takie ciasto :-)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Warzywka z czekoladą - ciekawe połaczenie smaków

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !