Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pieczarkowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 1/2 kg
cebula 1 sztuka
masło 2 łyżki
śmietana 3 łyżki
mąka 1 1/2 łyżka
Kucharek przyprawa uniwersalna 1/2 łyżka
sól
pieprz
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pieczarkowy

Cebulę siekamy i podduszamy na maśle. Dodajemy pokrojone w plasterki/kostkę pieczarki i podsmażamy. Podlewamy wodą, dodajemy kucharek. Sos zagotowujemy i zaprawiamy mąką wymieszaną ze śmietaną. Doprawiamy. solą i pieprzem, posiekaną natką pietruszki. Sos świetny do mięs, gołąbków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolita 18.07.2011 08:55
mniam
goofy9 13.07.2011 15:40
polecam
agnieszka214 13.07.2011 12:06
pyszny
iwa643 12.07.2011 07:44
fajne
jolita 10.07.2011 19:50
mniam mniam
aginaa 10.07.2011 18:40
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak