Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 1 sztuka
ryż 1/2 kg
mięso mielone 1/2 kg
udka z kurczaka 2 sztuki
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżka
cebula 2 sztuki
boczek 30 dag
sól
pieprz
tłuszcz do formy
grzyby suszone 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki

Kapustę obgotowujemy. Ryż gotujemy w bulionie.
Cebulę kroimy w kostkę, boczek siekamy - podsmażamy. Mięso mielone (surowe), boczek i cebulę dodajemy do ugotowanego ryżu razem z ugotowanym uprzednio i posiekanym mięsem z udek . Farsz doprawiamy i zawijamy go w liście kapusty.
Przekładamy do naczynia do zapiekania, wierzch obkładamy grzybkami suszonymi i zapiekamy około 1 godzinę w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 22.07.2011 12:48
pycha
goofy9 18.07.2011 14:20
polecam
marenka 14.07.2011 10:39
Pychotkai
novita26 11.07.2011 09:35
mniam
aginaa 10.07.2011 18:40
smaczne bardzo :)
evita0007 09.07.2011 15:56
o jeju jak mi sie ich juz chce :-) poproszę o jednego chociaz :-)
pawel6 09.07.2011 13:23
A ja dziś miałem na obiad:) Ale gołąbków nigdy dość!
iziona 09.07.2011 13:00
Od jakiegoś czasu za mną chodzą,a tutaj kolejne kuszenie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak