Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń cielęca w warzywach

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczeń cielęca 1 kg
pomidory 4 szt.
marchewki 2 szt.
cebula
olej 2-3 łyżki
sól
pieprz
sherry 60 ml
bazylia
tymianek
rosół 1/4 litra
oliwki zielone 10 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń cielęca w warzywach

Cebulę pokroić w krążki, marchewkę w plasterki, pomidory podzielić na połówki. Mięso podsmażyć na oleju, przyprawić solą i pieprzem. Warzywa i mięso włożyć do naczynia żaroodpornego. Mięso polać sherry i posypać ziołami. Wlać rosół. Zapiekać 2 godziny w temp. 225 stopniach. Krótko przed końcem pieczenia dodać oliwki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak