Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś grilowana z masłem podana

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 sztuka
masło miękkie 3 łyżki
koper 0,5 pęczka
przyprawa do gyrosa 1 łyżeczka
olej do smażenia 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś grilowana z masłem podana

1.Masło( musi być miękkie) mieszamy z pokrojonym koperkiem,
zawijamy w folię spożywczą odstawiamy do lodówki.
2.Pierś z kurczaka przecinamy wzdłuż \"otwieramy\",
przyprawiamy, dodajemy nasze masło\"zamykamy pierś\"
(dobrze jest na czas pieczenia pospinać pierś wykałaczkami)
3.Pieczemy około 4 minuty z każdej strony,
Smażyłam na patelni grillowanej, ale doskonale się sprawdzi na grillu:)
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justa32 07.09.2011 14:18
pycha
czekoladka_m 04.09.2011 17:10
Pyszny ten kurczaczek:)
Agiatis 21.07.2011 08:57
Cieszę się że Ci wyszły i smakowały:) a przyprawa do gyrosa jest rewelacyjna - moja rodzinka dodawałaby do wszystkiego:) córka przyprawia ziemniaki zapiekane:)
anemon 20.07.2011 12:22
Wykorzystałam Twój pomysł z masłem w środku grillowanych piersi kurczaka, wyszły bardzo smaczne. Dokonałam tylko małej zmiany, zamiast przyprawy do gyrosa, której szczerze mówiąc nie znam, dałam swoją mieszankę ziół. Wyszło pysznie.
Mariusz10 13.07.2011 23:26
mięcho palce lizać
Agiatis 09.07.2011 20:49
Dziękuje:):):):
anemon 09.07.2011 16:22
Wygląda mega apetycznie i zdjęcie bardzo udane.
pawel6 09.07.2011 13:24
Super propozycja!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak