Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasola kolorowa w oliwie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 sztuka
pomidor 1 sztuka
marchewka 1 sztuka
oliwa 4 łyżki
sól 1/2 łyżeczki
chilli 1 szczypta
fasola 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Fasola kolorowa w oliwie

Fasolę przebrać, umyć i namoczyć w dużej ilości wody, w przeddzień gotowania Ugotować ją w tej samej wodzie do miękkości. Odcedzić, odstawić fasolę i wywar. Na patelni z rozgrzaną oliwą smażyć na małym ogniu cebulę i marchewkę pokrajaną w cienkie plasterki na jasnożółty kolor. Dodać obrany pomidor, sól, chili i dusić na małym ogniu przez 2 minuty.Włożyć fasolę i wlać wywar, zamieszać, zagotować, dusić na małym ogniu przez 20 minut.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak