Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cielęcina duszona z rodzynkami z szybkowaru

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina 80 dag
włoszczyzna 1 sztuka
woda 2 szklanki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
masło 1 łyżka
rodzynki 1 dag
wino 1 kieliszek
cukier 1 szczypta
sól 1 szczypta
sok z cytryny 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Cielęcina duszona z rodzynkami z szybkowaru

Mięso oczyścić z kości, pokroić na kawałki, posolić, włożyć do szybkowaru. Włoszczyznę oczyścić zetrzeć na tarce do jarzyn, włożyć do mięsa, zalać wodą. Ogrzewać 20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. W tym czasie zrumienić tartą bułkę na maśle. Otworzyć szybkowar, dodać zrumienioną bułkę , dodać sparzone rodzynki, wino, cukier i sok z cytryny i zagotować.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 06.11.2011 09:51
pyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak